16 травня 2021 року
21:40:41

Суспільство

Тернопільський дієтолог поділася таємницями гарної фігури

27.06.2015 18:24

27.06.2015

Виявляється, щоб мати гарну фігуру і тримати себе в формі треба переглянути свій раціон харчування. Отож, як їсти, щоб не набирати вагу TopNews розпитав у лікаря-дієтолога Наталі Суслової.

 

– Насамперед звернути увагу на своє харчування і режим праці і відпочинку, – розповідає лікар. – Чи активні ви фізично упродовж дня, чи достатньо споживаєте рідини, як часто, а головне чим саме ви харчуєтеся. Адже правильне харчування – це достатнє надходження в організм поживних речовин, збалансованих за співвідношенням білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин і вітамінів, а також раціональний режим прийому їжі. Для здорової дорослої людини це чотири рази на день: 25% від усієї добової кількості спожитої їжі припадає на сніданок, 35 % – на обід (це основний прийом їжі упродовж дня), 15% становить полуденок, 25% їжі припадає на вечерю. Вечеряти слід не пізніше шостої години вечора. Деякі мої пацієнти, котрі раніше важили більше ста кілограмів, вечеряють о четвертій годині, завдяки цьому схуднули на 20 кілограмів і тепер тримають себе у стабільній формі. Звісно, не менш важливим є те, що ми їмо. Слід відмовитися від кухні у швидких закладах харчування, продуктів, які дійшли до нас у майже готовому вигляді, приміром, ковбасних виробів, мучного та солодощів, масної та смаженої їжі. Включіть у свій раціон багато овочів, фруктів, різноманітних каш, фрешів.
Їжа, в якій є крохмаль, приміром, хліб, картопля, стає висококалорійною і жирною внаслідок неправильного приготування. Рясно приправлена майонезом картопля, смажена на маслі дійсно не корисна. А ось на обід житній хліб з легким супом (без картоплі) – дуже корисна їжа для підтримки здоров’я. Крохмаль – це складний вуглевод, постачальник енергії в організм. З кондитерськими виробами я радила б усім бути доволі обережними, адже там можна “сховати” будь-що, приправивши ваніллю чи будь-яким ароматизатором. Окрім того, у солодощах міститься багато трансжирів, які утворюються в результаті переробки рідких рослинних жирів у тверді при високій температурі. Вперше подібну технологію використовували півстоліття тому, тоді з’явився маргарин. Активно ж застосовувати трансжири у всій кондитерській промисловості почали нещодавно. Причина проста: вони здешевлюють кінцевий продукт. Однак шматочок чорного шоколаду раз на тиждень, не надто позначиться на красі вашої фігури.

Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Погода
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua