24 червня 2021 року
13:00:23

Суспільство

Краян “косить” небезпечна болячка

22.06.2016 10:47

Тернопільщиною “гуляє” сальмонельоз. Зареєстровано 16 випадків гострого кишкове захворювання.

Цьогоріч рівень захворюваності сальмонельозом різко збільшився. Минулого в області зареєстрували  лише кілька хворих.

  • “Сальмонельоз – це гостре кишкове інфекційне захворювання, поширюється мікробами – сальмонелами. Ці мікроби розмножуються у продуктах, переважно у м’ясних, молочних, кондитерських виробах. Зараження відбувається при високій температурі 20-35 градусів. При зараженні сальмонелами змінюється колір, запах, смак продукту. Сальмонели можуть жити в питній воді. Загалом вони дуже стійкі, можуть жити навіть у продуктах у холодильнику. Щоб вберегтися від зараження сальмонельозом насамперед необхідно дотримуватися гігієнічних правил, не вживати несвіжу їжу та не купувати м’ясо на стихійних ринках”, – зазначають в санепідслужбі Тернопільської області.

Лікарі застерігають: сальмонельоз поширюється навіть через вживання фруктів. Краянам радять ретельно промивати ягоди, а від продукції сумнівного походження краще відмовитися.

 
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930