Суспільство
Золотий батон, або у скільки тернополянці обходиться буханець домашнього хліба?
Дата: 24.03.2015
За прогнозами експертів, до кінця весни вартість хліба зросте як на дріжджах – ціна «масових» сортів становитиме 9-10 гривень за кілограм. Від подорожчання не рятує те, що минулоріч Тернопільщина зібрала рекордний врожай зернових. Нині ж ціна за буханець «стартує» від 7-ми гривень. Відтак деякі тернополяни повертаються до бабусиних традицій – печуть хліб самі. Хтось це робить власноруч, а дехто використовує хлібопічку. TopNews поцікавився скільки вартує буханець домашнього хліба.
Тернополянка Оксана Дябло кілька років хліб пече вдома, в електричній духовці. Один буханець на сім’ю із п’яти чоловік їм вистачає на один-два дні. Жінка розповідає, що робить радше задля задоволення, хоча з нинішніми цінами на хліб, каже, що це ще й суттєва економія.
– Кілограмова буханка обходиться близько у 6 гривень, – розповідає пані Оксана. – Та й домашній хліб набагато смачніший і не містить хімічних домішок. Моя мама за фахом інженер-технолог хлібобулочних виробів. У дитинстві я часто приходила до неї на хлібозавод і спостерігала, як печуть хліб. А коли виросла, хліб почала пекти сама. Мама ж більше любить пекти торти і пляцки.