28 січня 2022 року
17:03:05

Суспільство

Для тих, хто не хоче підхопити “свинячий” грип

21.01.2016 14:16

21.01.2016

Наріжте кільцями цибулю, ошпарте окропом, підсоліть і трошки змастіть олією. Смачно, а головне – дієвий засіб від грипу будь-якого штампу.

Рецептом такої профілактики поділився зі мною 60-літній тернополянин Микола. Кликав ще й в ополонку пірнути, бо грипа морозу боїться. Та на вмовляння не піддлась. Обійдусь салатом з цибулі. А потім – запру писок, щоб на рідних не дихати. Бо можуть ненароком вчадіти від такої профілактики.  А ще пан Микола радить им, хто не любить цибулі, щодня з’їдати кілька зубчиків часнику, ложку меду натщесердце, розкалатому у воді, пару скибочок сала з чорним хлібом і випивати 50 грамів горілочки. Привабливе лікування. Ось тільки б не спитись.
Кандидат медичних наук, лікар-дієтолог Наталя Суслова салат з цибулею вітає, і часник, але тільки у вихдіні. При цьому застерігає від фанатизму, адже, пояснює, “такі екстрактивні продукти як часник, цибуля, імбир мають виражену протибактеріальну та противірусну дію, проте при гастритах, виразковій, панкреатитах, колітах протипоказані в період загострення”.

В арсеналі Наталі купа інших імуннозміцнюючих засобів. Лікар-дієтолог радить налягти на свіжовичавлені соки, особливо з моркви та грабуза чи апельсина і яблука. До речі, наголошує, морква володіє антивірусними, антибактеріальними властивостями не меншим, ніж у часника!

Замість кави навчіться вживати різноманітні трав’яні чаї (шипшина, журавлина, чорниця, суниця, клаина). Рецепт простий: візьміть дві жмені ягід, киньте на літр окропу, додайте сік половинки лимона, запарте в термосі та пийте по пів-цілій склянці тричі на день.

Зміцнити імунітет допоможуть і свіжі сезонні фрукти. Якщо не маєте алергії, то наляжте на цитрусові. Для душі можете побавити себе коктейлем або або смузі на основі кисломолочних продуктів (кефір, ряженка, йогурт без цукру) та заморожених або свіжіх ягід.

Споживайте більше квашеної капусти, солених огірків та помідорів, мочених яблук. Вони покращують роботу шлунково-кишкового тракту, а саме шлунок і кишеківник наш перший бар’єр і захист. Тому правильна його робота, споживання їжі, яка не навантажує шлунково-кишковий тракт, тобто не смаженої та не надто жирної”, – наголошує Наталя.




Календар
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Недавні записи
Мета