Цікавинки

Чим частувати сім’ю та гостей на Яблучний Спас: прості рецепти смачних страв
Яблучний Спас святкується 19 серпня. Саме в такий час достигають фрукти, а з дерев збирають урожай яблук, тож на це свято прийнято готувати страви саме з них. Якщо ви дотримуєтесь Успенського посту, то всі страви мають бути пісними, якщо ж ні – то жодних обмежень в приготуванні ласощів немає.
На Яблучний Спас традиційно печуть пироги з яблуками, варять варення, а також пригощають усіх сусідів, друзів та близьких яблуками.
Рецепт пісного пирога з яблуками
Інгредієнти:
– великі червоні яблука – 3 штуки;
– цукор – 6 ст.л.;
– будь-які перемелені горіхи – 2 ст.л.;
– борошно – 3 склянки;
– чашка яблучного соку;
– кориця;
– олія – 70 грам;
– цукрова пудра та листочки меліси для прикраси.
Приготування пісного пирога з яблуками:
1. Очистіть два яблука від шкірки і насіння, подрібніть за допомогою блендера. Фруктову масу змішайте з корицею, половиною цукру і горіхами. Додайте в суміш олію. Перемішайте до стану однорідності.
2. До яблучно-горіхового пюре додайте просіяну муку та замішайте тісто. Цукор, що лишився, викладіть у невелику каструльку, додайте яблучний сік та залиште на середньому вогні до розчинення цукру.
3. Тісто викладіть на деко, на верх викладіть нарізані яблука та полийте зверху сиропом. Випікайте в розігрітій духовці 30-35 хвилин. перед подачею посипте пиріг пудрою та прикрасьте мелісою чи м’ятою.
Рецепт салату з яблука та селери
Інгредієнти:
– 150 грамів кисло-солодких яблук;
– 120 грамів селери ;
– 1/3 лимона;
– 1/2 склянки волоських горіхів;
– сіль і чорний перець;
– 30 грамів зеленого салату.
Як приготувати салат з яблук та селери:
1. Почистіть яблука – виріжте серцевину, потім зніміть шкурку і поріжте соломкою середньої товщини. Щоб яблука не потемніли – полийте їх лимонним соком. Селеру поріжте такими ж шматочками, як і яблуко. Салат порвіть руками.
2. Горіхи почистіть та подрібніть. За бажанням можете обсмажити на сковороді без масла, так вони будуть більш ароматними. Змішайте всі інгредієнти в мисці. Додайте сіль, перець або інші спеції за бажанням. Заправити салат можна оливковою олію.
Рецепт шарлотки з яблуками в мультиварці
Інгредієнти:
– яйця – 4 шт.;
– цукор – 1 склянка;
– борошно – 1 склянка;
– яблука – 500 гр;
– розпушувач – 1 ч.л.;
– кориця – 0,5 ч.л. (за бажанням).
Приготування яблучної шарлотки в мультиварці:
1. Збийте міксером яйця з цукром – спочатку повільно, потім на більшій швидкості для утворення пишної маси.
2. Додайте борошно, розпушувач, корицю і замішайте тісто до густої консистенції, воно має бути схожим на сметану.
3. Яблука розріжте на невеликі шматочки і додаємо до тіста.
4. Далі потрібно підготувати мультиварку. Форму змастіть вершковим маслом і трішки присипте цукром.
5. На дно мультиварки викладіть тонкий шар яблук. Вилийте тісто у форму.
6. Готуйте шарлотку у режимі “Випічка” 60 хвилин до повної готовності тіста.
Нехай смакує!
Джерело: Канал 24