26 листопада 2020 року
04:18:31

Цікавинки

13.07.2016 11:38

Не так давно професор Гарвардської школи богослів’я  Карен Кінг оприлюднила результати дослідження якогось папірусу, що зберігався в приватній колекції.

 

У восьми рядках, написаних на коптській мові і який, швидше за все, є фрагментом одного з Євангелій, де згадується про дружину Ісуса Христа. “Ісус сказав їм: моя дружина”, – свідчить запис.

Історики впевнені, що предками Ісуса є давньоєврейські царі Давид і Соломон – тому, напис на хресті “цар юдейський”, на якому був розп’ятий Ісус була не знущанням, а констатацією факту. Можливо та жорстокість, з якою зверталися з Ісусом його кати, і була пов’язана з його правом на єрусалимський трон. Правда була одна проблема – для мешканців Єрусалиму Ісус хоч і був знатного роду, але для них він був прийшлим. Одружившись на Марії Магдалині, яка походила з цих місць і була нащадком княжого роду, пророк і його спадкоємці ставали значущою політичною фігурою в Єрусалимі. В Євангелії від Фоми, і Філіпа говориться про дітей Христа. Овдовіла Марія Магдалина, після страти чоловіка, разом з дітьми спішно покинула Юдею. Згідно зі свідченнями очевидців, саме вона забрала з собою чашу Грааля (кров Ісуса), що стала найшанованішою реліквією християнства.

За деякими даними, сім’я Ісуса переїхала на південь Франції і жила в одній з єврейських громад. Дослідники Генрі Лінкольн і Річард Лей проаналізували безліч переказів і легенд, що існують в Провансі (Франція). Вони написали цікаву книгу “Священна загадка”. У ній автори посилаються на те, що у альбігойців (християнське релігійне рух на півдні Франції) “сплив” святий Грааль. До того ж саме на півдні Франції знаходиться безліч соборів і церков, присвячених Марії Магдалині.

Збереглося сімейний переказ однієї з найстаріших родин Франції – сеньйорів де Транкавель. Вони ведуть свій рід від династії Меровінгів. Де Транкавель впевнені, що легендарний Меровей, що дав ім’я свого роду, є прямим нащадком Марії Магдалини та Ісуса. Всі нащадки династії Меровінгів носили довге волосся, мали родима пляма у вигляді хреста і володіли особливим розрізом на голові, який призначався для спілкування з богом (аналогічний розріз був і в Ісуса). Досі ходять легенди про те, що Меровінґи були наділені чудотворними здібностями: вони вміли перетворювати воду на вино, лікувати важкі хвороби. Цікавий факт: один з нащадків Меровінгів – Готфрід Бульйонський брав участь у хрестовому поході на Єрусалим. Після вступу в Єрусалим, коли стало питання про воцаріння його на єрусалимському престолі, він відмовився, пославшись на те, що не буде коронуватися в місті де стратили Ісуса.

Також в 480 році Меровінґи врятували Римську Церкву від дій вестготів, які послаблювали владу Риму й руйнували християнські храми – доля Риму висіла на волосині. У цій ситуації Папа приймає несподіване і далекоглядне рішення. Знаючи правду про походження Меровінгів, він уклав з нащадком династії королем франків Хлодвігом I пакт. Суть його в тому, що Хлодвіг приймає католицьке християнство, а Церква нарікає його Новим Костянтином і передає йому в управління всі землі Римської імперії. Автоматично Римська католицька Церква набуває статусу головної європейської Церкви, а клан Меровінгів набуває статус імператорів Священної Римської імперії, виникла на руїнах старого Риму. Франки приймають християнство. Новий Костянтин починає боротьбу з ворогами Риму. У 507 році Хлодвіг в битві при Вуйе, остаточно розбиває вестготів, потім звільняє Каркассон і Тулузу. Хлодвіг I помер у 511 році. Його імперія була розділена на чотири частини між його синами. Понад століття Меровінґи правили практично всією Європою. Але, Меровінґи допустили фатальну для династії помилку – вони правили руками своїх адміністраторів-мажордомов. За це народ прозвав Меровінгів «королями-неробами» і таке зневажливе ставлення до процесів управління призвело до трагедії всю династію.

Клин розбрату між католицькою Церквою і Меровингами було забито після підступного вбивства одного з Меровінгів – Дагоберта II. Цього нащадку Ісуса довелося прожити важке життя. У п’ятирічному віці він був викрадений мажордомом і відправлений в Ірландію. Через 15 років він одружився на вестготської принцесі Гізелі (місто Разес) і, живучи в оточенні вестготів переймається ідеями заперечують роль Церкви у спілкуванні з Богом. В 674 році Дагоберт II займає трон, згідно спадкового права. У нього було безліч планів щодо посилення свого королівства, але його підступно вбили на полюванні. Вбивця планував знищити всю сім’ю короля, але сестра правителя змогла вчасно переправити сина короля Сигиберта IV до родичів матері в Разес – з тих пір хлопчика називали Плант-Ар, що означало «палкий втеча». Церква виправдала вбивство Дагоберта II – і з цього моменту між династією іудейських царів і католицькою церквою настав час протистояння.

У 741 році трон династії Меровінгів був захоплений сином Карла Мартела – Пепином Коротким. Новий володар назвав свою династію в честь свого батька – Каролингами.

Але і у Меровінгів залишилася вотчина – до цього часу навколо міста Разеса утворилося невелике незалежна держава, де правили нащадки династії Меровінгів. Каролінги визнали це держава, а Церква зробила вигляд, що не знає нічого про існування цієї держави. Церква йде на підробку – оприлюднить фальшиву “Дарчу Костянтина”, з якою вона отримує не тільки всі права і стан римського імператора з Меровінгів, але і привласнила собі право призначати королів. Коронований церквою на престол римської імперії Пепін Короткий розуміє, що займає цю посаду незаконно, тому що трон римської імперії міг займати лише нащадок династії Меровнигов. Щоб якось завуалювати це зрада, Каролінги одружуються на меровинговских принцес. З цього випливає, що всі подальші нащадки Каролінгів, по жіночій лінії, також відносяться до Меровингам.

У 928 році нащадок Меровінгів Годфруа Бульйонський створює орден Сіону. Перед орденом ставитися основне завдання – довести, що Ісус умирав на хресті. Мета Меровінгів відплатити католицької церкви за зраду. Якщо орден Сіону оприлюднить земну природу Ісуса, церква втратить сенс і стане непотрібною. Орден Сіону функціонує і донині. Він став джерелом найзагадковіших таємниць в історії людства. Меровінґи організували Хрестовий похід, щоб звільнити Гроб Господній від мусульман і повернули його християнам в 1099 році – Царі Ізраїлю через більш ніж тисячолітній період повернули собі законне місце. Відразу ж Меровінґи дали вказівку будувати на горі Сіон добре укріплене абатство Нотр-Дам-дю-Мон-де-Сіон, яке і стало основною базою ордену Сіону. Спадкоємці Меровінгів, гідно оцінивши роль Годфруа Бульйонський у поверненні династії на батьківщину його обрали королем Єрусалиму, але він відмовився від цієї честі в користь свого брата Бодуена I.

Ще одна сама загадкова галузь людської історії – Орден бідних лицарів Христа (тамплієри). Орден був заснований великим магістром Ордену Сіону – Гуго де Пейном. Вважалося, що орден тамплієрів ґрунтувався для допомоги паломникам, які пересуваються дорогами Палестини. Але тамплієри зовсім не патрулювали палестинські дороги, а занималися пошуком Формального Докази для ордену Сіону. І вони його знайшли. Знайдене Доказ Меровінґи ховають в Ренн-ле-Шато (колишній Разес), де зберігалися всі скарби Меровінгів. Церква приймає рішення про визнання ордена тамплієрів. Сам орден набирає силу, владу і стрімко багатіє. З 1146 року на плащах тамплієрів з’явився знак Меровінгів – червоний хрест з роздвоєними кінцями. Настав час, коли Приоратом Сіону і орденом тамплієрів керував один і той же великий магістр Бертран де Бланшфор – організації злилися в одну. Бертран де Бланшфор в 1156 році закликав німецьких шахтарів, які при строгому дотриманні таємниці споруджували підземні сховища в покинутих шахтах. Саме при де Бланшфоре орден тамплієрів стає наймогутнішою організацією, яка втручалася в політику світових держав на найвищому рівні. Але розкіш і вседозволеність тамплієрів погубили Орден. Після смерті короля Єрусалиму Бодуена IV, тамплієри порушують перемир’я з мусульманами і через два роки в Єрусалим вступають воїни аллаха. Тамплієри повертаються у Францію. Відбувається розрив між Орден Сіону і Орденом Храму. В ордені Сіону починається кардинальна перебудова. Вони допускають витоку відомостей про Святий Грааль, щоб відвернути загальну увагу від головної таємниці Ордена – таємниці розп’яття Христа.

Вся подальша історія переповнена спробами проникнення членів Ордену Сіону у вищі ешелони влади всіх європейських країн, повернення на трон нащадків Меровінгів і постійне розгойдування фундаменту Католицької Церкви.

Але і Церква також приймає заходи по знищенню Пріорату Сіону. І привід знайшовся – вбивство в 1208 році легата Папи – П’єра де Кастельно. Починається альбігойський хрестовий похід, в якому бере участь 30-ти тисячна армія хрестоносців. Ця армія безжалісних убивць – знищує все на своєму шляху. “Вбивайте їх усіх. Бог потім розбере своїх!” – дає їм настанову легат Папи Інокентія III. Найвідомішим епізодом цих часів є захоплення хрестоносцями замку Монсегюр, де зберігалася головна святиня Меролингов. В ночі 16 березня 1243 року перед падінням Монсегюра четверо присвячених винесли скарб Меролингов із замку. Всіх захисників Монсегюра хрестоносці спалили на вогнищах.

Король Генріх III Австрійський пригрозив тамплієрам конфіскацією їхнього майна і отримав від них відповідь: «Поки ти будеш справедливий, ти будеш царювати; але якщо ти порушиш справедливість, ти перестанеш бути королем!». Ця нахабність не залишилася безкарною – 13 жовтня 1307 року за наказом короля Франції Філіпа Красивого всі тамплієри були заарештовані, їх знайдене майно конфісковано. У 1314 році на вогнище зійшов останній великий магістр тамплієрів Жак де Молэ. Однак міфічні скарби тамплієрів так і не були знайдені.

Існує легенда, що коли святий Ремігій хрестив Хлодвіга з династії Меровінгів, він передрік, що панування династії тривати до Кінця Світу. Схоже, пророкування збувається майже всі королі Франції були нащадками Меровінгів, а також і правителі інших країн, наприклад, іспанські Бурбони. Нащадками Хлодвіга вважаються і деякі правителі Росії – Іван Грозний і представники династії Романових.

Таємниця нащадків Ісуса завжди буде розбурхувати розуми людей. На сьогодні нам відома тільки дуже маленька частина інформації про можливих нащадків Спасителя. Хочеться вірити, що з часом людство стане достойним того, щоб дізнатися правду про Ісуса і його сім’ї.

 

 

 

 

Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Погода
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua