Тернопіль і Тернопільщина
У тернопільському кафе працюють без санітарних книжок
Дата: 16.04.2015
Про це на сайті Тернопільської міської ради написав відвідувач Петро. «Шановна владо, санстанція, муніципальна міліція, податкова! – звернувся він до чиновників. – Прошу звернути увагу на те, що в «Цибульці», що біля залізничного вокзалу, люди працюють без санітарних книжок.
На власні очі бачив як жінка чхала, коли готувала піццу, і просто на їжу. Коли зробив зауваження, офіціантка сказала мені, що я нічого не доведу, бо тут ніхто не працевлаштований офіційно.
Чому в цих людей немає санітарної книжки? І як таких допускають до роботи».
TopNews сподівається, що міська влада відреагує, кафе перевірять і винуваті будуть покарані. Читачів же закликаємо: харчуйтесь удома або беріть обід зі собою.
Ще у 2013-му американські вчені підрахували, що харчуючись у закладах громадського харчування ризик отруєнь зростає у 7 разів. Вивчивши статистику отруєнь, вони з‘ясували, що найчастіше люди труяться м’ясними стравами. 45% випадків пов’язані саме з неправильно приготовленим м‘ясом. На другому місці отруєння через прострочені м’ясні продукти. На третьому місці знаходиться порушення правил гігієни.
Звертаємо увагу: американські вчені. Ми – в Україні живемо. Тож, певне, цифру 7 необхідно помножити та три, а то й більше.